Değişik zeka türlerine sahip olmamız farklı davranışları, dolayısıyla bir üslup farkını da ortaya çıkarıyor. Bir konu üzerinde yoğunlaşırken ya da fikir alışverişi yaparken ne söylediğimizden çok nasıl söylediğimiz önemlidir.Şimdi üslubu inceleyeceğiz. Acaba sizin üslubunuz nasıl?

Sizin Üslubunuz Nasıl 
Çoğumuzun  farklı yetenekleri var. Bazılarımız sayısal zekaya sahip, rakamlardan hoşlanıyor, mantık yürütmeyi seviyor; bazılarımızın ise kulağı çok iyi, duyduğu bir şarkıyı hemen söyleyiveriyor, hem de tam olması gerektiği gibi. Kimimizin spor yeteneği, kimimizin becerisi var, kimimiz yazıyor, kimimiz çok iyi resim yapıyor…
Bazı yetenekler doğuştan geliyor. Mesela bazılarının müzik kulağı yoksa, eğitimle iyi bir kulağa sahip olması  mümkün değil. Ama biraz “kulağı olan” bir insan, müzik yeteneğini geliştirebilir. Bedeni  spora hiç yatkın olmayandan şampiyon çıkmaz ama herkesin kendini geliştireceği bir spor alanı vardır. 
Her insanın üslubunun güçlü ve zayıf yönleri vardır. İnsanların iyi ilişkiler kurması için kendilerini tanıyıp, zaaflarını  yenmesi ve sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde kullanması gerekir.
Nezaket ve saygı çerçevesinde kalındığı takdirde; kırıcı,  alçaltıcı, olunmadığı sürece hiçbir üslup diğerine göre iyi veya  kötü olarak değerlendirilemez. Üslup farklılığımızdır bizi biz yapan, Kendimize ait farklılık  demektir.
Üslubumuz kişiliğimizi yansıtır. Üslubumuz, sahibi olduğumuz değerleri ve ilkelerimizi kendimize özgü bir şekilde dışa vurma biçimimizdir. İnsanların üslubu, karakterinin yansımasıdır. 
Başarılı olmak, elbette önemlidir . Hedefe  ne pahasına olursa olsun ulaşmak yetmez. İnsanın o hedefe nasıl vardığı ve  hangi yoldan gittiği de çok önemlidir. İnsanın hedefe giderken kimi kırdığı, kimin gönlünü aldığı vardığı hedef kadar önemlidir.
 Ne yaptığımız nasıl yaptığımız  kadar önemlidir...
Üslubumuz, sandığımızdan daha önemli bir etkiye sahiptir. Eğer üslubumuzu güzelleştirirsek insanlar üzerinde sihirli bir etkimiz olur. 
Mevlana’nın dediği gibi, “Dilini terbiye etmeden önce yüreğini terbiye et. Çünkü söz yürekten gelir, dilden çıkar.” 

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Hatice Metin Güncel Kadın Yaşam Blogu © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top